Дехто називає цей соус "по-фінськи". Його готують із використанням томатів і вершків.
Сосиски потрібно нарізати кружальцями, а цибулю на дрібні шматочки.
На середньому вогні потрібно розігріти олію й обсмажити цибулю доти, доки не стане прозорою. Потім додайте сосиски і нехай обсмажуються 4 хвилини.
Перемішайте після того, як додасте томатну пасту і лавровий лист.
Потім додайте борошно й обсмажуйте, помішуючи ще півтори хвилини.
Додайте гарячої води, сіль за смаком і перець. Залиште на вогні на кілька хвилин і стежте, коли почне густіти. У цей момент додайте підігріті вершки та перемішайте.
Соусу потрібно ще кілька хвилин на вогні, щоб ще загус.